Приключиха първите конкурси за избор на директори на Природни паркове
Приключиха първите конкурси за избор на директори на Природни паркове / netinfo
Приключиха първите конкурси за избор на директори на Природни паркове
50606
Приключиха първите конкурси за избор на директори на Природни паркове
  • Приключиха първите конкурси за избор на директори на Природни паркове

Еколози от различни организации алармираха, че новият директор на Природен парк „Витоша” Снежана Петрова е свързана с председателя на федерацията по ски Цеко Минев. Днес Изпълнителната агенция по горите съобщи резултатите от конкурсите за директори, които се проведоха в няколко природни парка и регионални дирекции по
горите в страната.

За парк „Витоша” стана ясно, че Снежана Петрова от държавната фирма „Агролеспроект” заменя Тома Белев, който заемаше поста 13 години. Той публично се противопостави на решението на Витоша ски да спре лифта и беше сочен за глава на
нашумелия в последно време „Зелен октопод”.

Еколозите предупредиха, че конкурсите за директори на паркове в страната са предизвестени.

Днес група еколози, сред които Андрей Ковачев от „Зелените” и Борислав Сандов,  представиха зелен октопод-играчка, и от негово име „пророкуваха” кои ще са новите директори на природни паркове. Освен за Снежана Петрова, те „предсказаха” и кой ще е бъдещият директор на Природен парк „Сините камъни”. Конкурсът за директор на парка ще се състои на 6 март, обясни Гергина Даскалова.

„Ние прогнозираме, че инж. Иван Иванов, който е от създаване на дирекцията природен парк директор и е доказал своите качества, ще бъде сменен с Ирина Петрова, която е била лесоинженер в дървопреработвателна фирма, която е извършвала реализацията на осъществяваните сечи в региона”, заяви тя.

Андрей Ковачев от „Зелените” заяви, че изборът може да се оспорва само от класиралия се на второ място, но според него това няма да стане. По думите му единствената им цел на властимащите е да сменят „можещите и работещите с послушни и изпълняващи”.

Еколозите се заканиха и в бъдеще да доказват способностите на зеления октопод да предсказва и обещаха „един по-интересен 3 март тази година”.