/ БГНЕС
областният управител на Благоевград Бисер Михайлов
93706
областният управител на Благоевград Бисер Михайлов
  • областният управител на Благоевград Бисер Михайлов
Шофьори и собственици на транспортни фирми излязоха днес на българо-гръцката граница при Кулата, за да изразят недоволството си от затруднения трафик на граничния пункт.
 
Вече приключиха преговорите с българските транспортни работници. Основните искания на превозвачите са удовлетворени, напрежението е туширано, увери за Дарик областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

БГНЕС


В 10.00 ч. петдесетина транспортни работници се събраха, за да изразят недоволството си от ежедневните опашки на българо-гръцката граница. Те настояват за адекватни мерки за облекчаване на трафика.

Родните превозвачи се заканват, че ще преминат към ефективни стачни действия, ако не се вземат трайни мерки за облекчаване на трафика.
 
Започнаха преговорите с българските превозвачи

Шофьорите се оплакват, че им се налага да чакат с часове, за да преминат митническия и граничен контрол. Те настояват да заработят допълнителни трасета с кантари за тежкотоварни автомобил. В същото време инфраструктурата на най-натоварения граничен пункт не е адекватна на интензивния трафик.
 

БГНЕС


Превозвачите плашат с блокада на границата

Още с постъпването на уведомлението за протеста последва реакция на правителството, заяви областният управител Бисер Михайлов. Той добави, че в диалог могат да се намерят правилните решения.

Въпреки протеста преминаването на българо-гръцката граница при Кулата не беше затруднено.
 

Превозвачи Кулата
БГНЕС