Премиерът Борисов заминава за Атина
Премиерът Борисов заминава за Атина / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Съвместно заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и Гърция ще се проведе днес в Атина. По време на заседанието ще бъдат подписани и приети двустранни документи в сферите на образованието, науката и културата, земеделието, спорта, туризма, външните работи и информационните технологии.

Правителствата ще подпишат и съвместна декларация.

В състава на българската делегация, водена от премиера Бойко Борисов, са включени 11 министри. Двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов няма да участват в съвместното заседание.

По време на заседанието ще бъдат подписани меморандум за разбирателство между министерствата на външните работи, програма за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата за следващите две години, както и документи за сътрудничество в областта на качественото производство и дистрибуция на земеделски продукти и храни, и в областта на спорта.

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с президента на Гърция Каролос Папуляс и с министър-председателя Андонис Самарас. Теми на разговорите ще бъдат сътрудничеството в рамките на ЕС и региона, и развитието на съвместните инфраструктурни проекти.