Предлагат за уволнение началника на полицията в Трън
Предлагат за уволнение началника на полицията в Трън / снимка: Sofia Photo Agency
Началникът на РПУ - Трън и служител на управлението ще бъдат предложени за уволнение заради трагичния инцидент в сряда, при който 67-годишният Асен Илиев уби едно момиче и рани още две деца от дома за сираци.

Предложени за временно отстраняване от длъжност са началникът на РПУ-Трън Първан Иванчев заради липса на контрол върху подчинените му служители и инспекторът от управлението, който отговаря пряко за отнемането на оръжие и разрешителни за ползване. Това съобщи директорът на пернишката полиция комисар Димитър Шереметев.

В доклада до вътрешния министър Румен Петков се предлага образуване на дисциплинарни производства срещу двамата служители заради допуснато бездействие.

Приключилата проверка в местното полицейско управление след стрелбата в сряда, при която бе убито едно момиче и ранени две деца, е установила сериозни пропуски в работата, съобщи Шереметев. Единият от тях е докладът, изискан преди една година за лицата, които имат разрешително за носене на огнестрелно оръжие, в който от местното управление не е подаден нито един правоимащ. В РПУ-Трън тече комплексна проверка за срок от три години назад, като докладът трябва да бъде готов до края на месеца.

Полицейска охрана е назначена в пернишката болница, където са настанени ранените при стрелбата Клара и Емил. Ограничение на контакт с тях е поискано от психолозите, които работят с децата.