Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което беше отменено машинното гласуване. Това обяви на брифинг депутатът от парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Васил Пандов.

"Решението на ЦИК
, с което преди няколко часа бе отменена възможността за машинно гласуване, е посегателство върху провеждането на честни и демократични избори. Това решение дойде изключително неочаквано и е незаконосъобразно, тъй като МЕУ - след като ЦИК постанови своето решение, установи, че машините съответстват на изискванията на ИК. Решението на ЦИК има един-единствен мотив - че машините несъответстват, тъй като няма решение на МЕУ, но ЦИК не са изчакали министерството да се произнесе със своето решение. Това ни дава основание да обжалваме пред ВАС решението на ЦИК", каза  Васил Пандов.

Срокът изтича на 28 октомври, тоест - ЦИК не са изчакали крайния срок, в който МЕУ трябва да се произнесе за машините за гласуване, допълни Пандов.