/ Dariknews.bg, Павел Тенчев
Пожар в сградата на кърджалийската Професионална гимназия "Васил Левски" наложи евакуацията на ученици и учители, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР. Петима души са пострадали.

Сигнал за инцидента е подаден в 13:20 ч. От полицията обясниха, че районът веднага е бил отцепен, всички хора са били изведени от сградата. На място са пристигнали противопожарни автомобили, полиция и линейки.
 

Петима души -  две преподавателки, един ученик и двама пожарникари, са пострадали и са приети в спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение. Те са с обгазявания и контузни рани. 
 
От пресцентъра на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” информираха, че двете обгазени преподавателки вече са настанени в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Пострадалият ученик се е оплакал от болки в гърба при падане по време на инцидента. От болничното заведение уточниха, че в момента му се правят изследвания и след преценка от лекар ще бъде решено дали да остане за лечение в травматологията. Единият от пожарникарите е с леки изгаряния, а другия е с рана на главата.

Пожарът вече е потушен. Причините за инцидента се изясняват.