Пострадали от земетресението в Перник ще се срещнат с премиера
Пострадали от земетресението в Перник ще се срещнат с премиера / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Представителна група на перничани, чиито домове са с нанесени щети от земните трусове през май, ще се срещнат с премиера. Поканата за среща в Министерския съвет дойде ден след като Инициативният комитет в подкрепа на пострадалите от земетресението в Перник поиска лична среща с министър-председателя Бойко Борисов, съобщи председателят на комитета Николета Максимова.

Поканата е за 22 август от 11 часа и е предадена на местната гражданска инициатива чрез областния управител на Перник Иво Петров. Седем представители на комитета ще участват в разговора с премиера, като избраните са от най-засегнатите от земетресението пернишки села и квартали.

След срещата на "Дондуков" 1 Инициативният комитет ще бъде приет от областния управител на Пернишка област Иво Петров, кмета на Перник Росица Янакиева и председателя на Общински съвет Владислав Караилиев. В разговорите ще се настоява за адекватни и спешни мерки в помощ на пострадалите хора и домовете им при силния трус от 22 май.

В разпространената петиция до държавните институции от комитета са категорични, че бедстващите перничани трябва да бъдат приоритет за правителството, а финансовата помощ да отговаря на реалните размери на щетите.