Полицията провери 11 автомобила заради гонка в Пловдив
Полицията провери 11 автомобила заради гонка в Пловдив / снимка: БГНЕС, архив

Пътни полицаи провериха 11 автомобила за евентуално участие в нерегламентирано състезание в Пловдив.

Около 20.30 ч. в четвъртък в МВР-Пловдив е постъпила информация, че в района на бензиностанция на бул. „Кукленско шосе” се струпва голям брой моторни превозни средства, чиито водачи най-вероятно се канят да организират гонки помежду си.

Незабавно били насочени екипи на сектор „Пътна полиция”, които установили паркирани 11 леки автомобила с регистрации от различни области на страната. На място шофьорите и пътниците в колите били информирани от полицейските служители за предвидените санкции по Закона за движение по пътищата при евентуално участие в нерегламентирани състезания.

Малко по-късно, на изхода на бензиностанцията, полицейски постове предприели проверки на изтеглящите се автомобили. Установени са три нарушения - в единия от случаите от движение е спрян лек автомобил с неизправно шумозаглушително устройство, а на шофьора е съставен акт. Други двама водачи са глобени с фишове заради неизрядни светлинни системи, съобщиха от МВР.

Областната дирекция на МВР-Пловдив благодари на гражданите за навременно подадения сигнал и заявява твърдата си позиция, че ще бъде безкомпромисна към нарушителите на установения законов ред, които с поведението си застрашават здравето и живота на останалите участници в движението.

Други новини от Пловдив