Поискаха откуп за Киро Киров
Поискаха откуп за Киро Киров / Sofia Photo Agency
Поискаха откуп за Киро Киров
18490
Поискаха откуп за Киро Киров
  • Поискаха откуп за Киро Киров

Седемцифрена сума е поискана за откуп за бизнесмена Киро Киров, който е в неизвестност от 27 март, научи Дарик. Похитителите са изпратили снимки на роднините, на които 70-годишният Киров е с белезници, но е жив. От МВР, както и синът на бизнесмена – Иван Киров, отказаха коментар по случая.

 

Киро Киров изчезна на 27 март вечерта пред дома си в столичния квартал „Банкя”. Джипът на бизнесмена, марка „Порше Кайен”, беше открит с включени фарове и отворени врати. Сигналът за изчезването на Киров беше подаден от сина му на следващия ден. До момента не беше ясна и причината за изчезването на бизнесмена. Роднините му твърдяха, че той е в чужбина и е добре. От МВР и прокуратурата обаче заявиха, че ще разследват отвличане.

 

Източници на Дарик разказаха, че сумата, поискана за откуп, е седемцифрена без да се уточнява за колко пари става дума. На роднините на Киро Киров са били изпратени и снимки, на които бизнесменът е с белезници, но се вижда че е жив. По тялото на Киров личали и белези от физическо насилие.

 

Полицейски източници, пожелали анонимност, заявиха пред Дарик, че вероятно бизнесменът е станал жертва на същата престъпна група, която преди време отвлече бившия президент на „Литекс” Ангел Бончев и съпругата му Камелия.