Подписка в подкрепа на Киров събират приятели на изчезналия бизнесмен
Подписка в подкрепа на Киров събират приятели на изчезналия бизнесмен / DarikNews
Подписка в подкрепа на Киров събират приятели на изчезналия бизнесмен
18431
Подписка в подкрепа на Киров събират приятели на изчезналия бизнесмен
  • Подписка в подкрепа на Киров събират приятели на изчезналия бизнесмен

Подписка в подкрепа на изчезналия бизнесмен Киро Киров са започнали негови приятели и партньори, става ясно от декларация до медиите, разпространена от ръководството на фирма „Киров” АД.

 

Близо седмица 70-годишният бизнесмен е в неизвестност, след като изчезна мистериозно пред дома си на 27 март. Полицията подозира отвличане. Официално все още няма постъпила информация в полицията за искан откуп.

 

В декларацията от „КировАД настояват за съпричастност и човешко разбиране от страна на медиите по повод инцидента със 70-годишния бизнесмен. Без да се уточнява дали Киро Киров е станал жертва на отвличане, ръководството на фирмата окачествява случилото се с него като „напълно недопустимо явление за всяко нормално общество и държава”. В документа се настоява още да не се използват събитията около личността на Киров за хвърляне на сянка от съмнение върху фирмата му.

 

Киро Киров изчезна на 27 март през нощта пред дома си в „Банкя”. Джипът му беше открит със запалени фарове и отворени врати.

 

От полицията и прокуратурата заявиха, че разследват отвличане, макар че синът на бизнесмена Иван Киров да твърди, че баща му е в чужбина. Според източници на Дарик вероятно Киро Киров е станал жертва на същата банда, която преди време отвлече бившия президент на „Литекс” Ангел Бончев и съпругата му Камелия.