/ Дарик Враца
Починала е 70-годишната жена, която бе нападната на 13 декември вечерта от млад мъж в кв. "Христо Ботев" в София. Това съобщи пред "Фокус" говорителят на болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" д-р Фани Цуракова.
 
Млад мъж нападна три жени и дете в столичния квартал „Христо Ботев“, барикадира се в дома си и се наложи служители на полицията да го изведат. Две жени - на 70 и 40 години, както и 10-годишното дете бяха откарани с черепно-мозъчни травми в болница.

Мъж нападна три жени и дете в столичния квартал „Христо Ботев“ и се барикадира в дома си

Към 19.05 ч. в полицията бил получен сигнал за инцидент в столичния кв. "Христо Ботев". Според първоначалната информацията, при конфликт, младеж на 24 години е нанесъл наранявания с хладно оръжие на три жени и дете, след което се затворил в дома и отказал да го напусне.

Пристигналите на място полицейски екипи предприели действия за безопасното му извеждане. Мъжът е задържан и отведен в Първо РУ. На мястото на инцидента са започнали огледи. Пострадалите бяха транспортирани с черепно-мозъчни травми в две болници - "Царица Йоанна - ИСУЛ" и спешния институт "Пирогов".