Пак отложиха делото срещу кмета на Ямбол
Пак отложиха делото срещу кмета на Ямбол / снимка: DarikNews.bg, Сливен

Окръжен съд-Ямбол отложи делото срещу кмета Георги Славов, по обвинение в нарушения при събарянето на блок 20. Съдът прие искането на прокурор Димитрина Георгиева да бъдат разпитани двама допълнителни свидетели, собственици на фирми, участвали в процедурата за избор на изпълнител на обществената поръчка за събарянето на блока в ромската махала.

Съдебният състав обаче отхвърли искането на защитата на Славов показанията им, дадени в досъдебното производство, да бъдат прочетени в съдебно заседание, и те ще бъдат разпитани на 17-18 юни, когато ще продължи делото.

Според обвинението, кметът на Ямбол Георги Славов през периода септември-октомври 2010 година умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението, ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество и строителните отпадъци са предоставени в разпореждане на фирмата. Става въпрос за стомана за 227 000 лв. и инертни материали (бетонови отпадъци) за 62 800 лв.

В резултат са последвали значителни щети за община Ямбол в размер на 290 500 лв. Преди началото на съдебното заседание Георги Славов заяви, че всичко свършено от общината е документирано.

Новини от Сливен