/ БТА
Екипи на различни институции работят по отстраняването на паднали клони и дървета по пътищата на област Разград вследствие на силния вятър, дъжд и сняг, съобщиха от областната администрация.

Заради паднали клони върху електропреносната мрежа е прекъснато електрозахранването в селата Липник, Ясеновец, Стражец и Островче. Без ток са все още и заветските села Прелез и Веселец. Електрозахранване няма и в част от общинския център Самуил и в селата Желязковец и Богомилци. Без ток са и лознишките села Синя вода, Бели Лом, Веселина и Гороцвет. ЕРП-Север още снощи са започнали отстраняването на повредите, но поради лошото време през нощта и снега са продължили сутринта. Уверението от тях е, че до обяд ще отстранят повредите, посочват от областната управа. 

Получен е сигнал за паднало дърво на пътя Завет - Исперих от републиканската пътна мрежа, което е отстранено. Вследствие на дъжда има много надвиснали клони по републиканска и общинска пътна мрежа. В централната част на Разград също има паднали дървета. На тел. 112 са получени сигнали и за паднали клони, но те не застрашават живота и здравето на хората. Получена е информация, че от разклона на Лозница за Шумен пътят е затворен временно за движение, поради паднало дърво и се ползват други два обходни маршрути. Няма информация за преливане на язовири и речни корита. Реките и язовирите са с нормален отток, заявиха от областната администрация. 

От там допълват, че в Областна администрация на всеки час се получава информация от общините и не е нужно свикване на Областен щаб за защита при бедствия. Областният управител следи обстановката и изразява готовност да се реагира своевременно, ако тя се влоши. Засега вятърът е утихнал, валежите също и обстановката постепенно се нормализира.
Садет Кърова/БТА