И тази неделя се провеждат протести в различни части на България. Протести срещу социалната несправедливост и цените на горивата се проведоха в Бургас, Благоевград, Стара Загора, Пазарджик, Карлово, Хасково и Перник.
 

БГНЕС


Близо 200 души излязоха на протест в подбалканските градове Карлово и Сопот. Те демонстрираха недоволството си от увеличаването на данъците и занижения стандарт на живот.
 
Близо 200 протестиращи в Карлово и Сопот; палиха гуми, блокираха Подбалканския

Граждани на Сопот затвориха Подбалканския път при ВМЗ. Между тях и служителите на реда за кратко възникна напрежение. За известно време движението беше отклонявано по обходни маршрути. Преди това в центъра на града протестиращите запалиха автомобилни гуми, след което автоколоната бавно пое по Подбалканския път.

БГНЕС


Протестиращи от пет града тръгнаха да атакуват автомагистрала „Тракия” през нивите в Старозагорско. Недоволните излязоха на протест за поредна неделя срещу ниския стандарт на живот и управлението на страната.

Нов протест в Пазарджик, искат референдум

БГНЕС


Стотици протестиращи от Сливен, Ямбол, Нова Загора, Казанлък и Стара Загора се събраха в новозагорското село Езерово, където полицията не им разреши да блокират международния път Свиленград - Русе. Недоволните заобиколиха полицията и тръгнаха през нивите, за да стигнат магистрала „Тракия” с идеята да я блокират.
 

БГНЕС


Преди това всички протестиращи бях спирани от полиция и жандармерия за проверка на лични карти. Има написани десетки протоколи с предупреждения да не се участва в протестите и да не се нарушава обществения ред. Това разгневи още повече хората, които водиха ожесточени спорове с органите на реда.
 

БГНЕС


На самата магистрала „Тракия” са съсредоточени много представители на силите на реда, в кордон строените униформени чакат с лице към нивите появата на протестиращите граждани. Десетки са спрените в аварийното платно полицейско коли. Очаква се протестиращите да излязат на пътната артерия при разклона Нова Загора - Раднево.

Поредният протест в Хасково тръгна от площад "Свобода"
 

БГНЕС


Полиция и жандармерия удържаха близо 40 души в Благоевград да не блокират главен път Е-79. Протестът тръгна в 12.30 ч. като автошествие от Югозападния университет след разправи с полицията и представители на общината. Изходът от града към Е-79 бе блокиран от автомобили на полицията и жива сила на тях и жандармерията.
БГНЕС