Отмениха финансова санкция срещу кмета на Сандански
Отмениха финансова санкция срещу кмета на Сандански / netinfo
Административен съд – Благоевград отмени наказателно постановление срещу кмета на Сандански Андон Тотев. През лятото на миналата година той бе глобен от директора на Агенция "Държавна финансова инспекция" по Закона за възлагане на малки обществени поръчки.

Санкцията от 100 лева кметът Тотев атакува преди месеци в Районен съд – Сандански. Магистратите там отмениха наказателното постановление, но финансовата инспекция в София обжалва решението пред Административен съд – Благоевград.

Миналото лято Андон Тотев бе глобен символично за това, че неправилно е сключил договори със строителни фирми за изграждане на три подпорни стени в селата в общината. Парите – 192000 лева, били отпуснати от Държавен фонд "Бедствия и аварии".

Проверяващите финансови органи, констатирали закононарушението, са категорични в мотивите си, че кметът е трябвало да обяви конкурс за възлагане на строителните дейности. Тотев чрез юрист-консултите си изтъква пред съда, че обектите са три, за по-малко от 100 000 лева и законодателството допуска в този случай да не се обявява конкурс, а да се сключват договори с фирми-изпълнители.

Други новини от Благоевград