Отложиха дело за изнудване срещу Демби, бил в депресия
Отложиха дело за изнудване срещу Демби, бил в депресия / снимка: DarikNews /

Софийският градски съд отложи за 26 май делото срещу Димитър Вучев-Демби за изнудването на Владимир Стоянов. Освен Вучев подсъдими са Илиян Варсанов и Красимир Георгиев. Тримата отначало бяха обвинени в опит за убийство, но през 2007 г. обвинението бе преквалифицирано в изнудване. Според няколкото представени пред съда експертизи, Вучев страда от тревожно депресивно състояние.

След като изслуша експертизата, съдебният състав счете, че делото може да продължи с разпит на свидетели въпреки влошеното състояния на подсъдимия Демби.

Пострадалият Владимир Стоянов, известен като Малкия Цимбик, е в неизвестност от няколко години, по данни на брат му Калоян. Преди да изчезне, срещу него бе направен неуспешен опит за убийство на булевард "Витоша" в София.

На 18 март тази година Димитър Вучев заедно с още няколко души бе осъден на 15 години лишаване от свобода за покушението над Илиян Варсанов. Защитникът му уточни пред журналисти, че отношенията между двамата в момента са добри и напомни,че Варсанов е оттеглил обвинението си срещу Вучев за това покушение: Не само това, той има астма още от детските му години, наследствена, има още проблеми с черния дроб, така че болестите са му от доста време. Депресията си е друга, не мога да ви кажа какво я е събудило. Би бил пълноценен участник, ако това лечение трае между 3 и 6 месеца и взима тези медикаменти и мине на психотерапия.