От КНСБ може да изпратят адвокат за залятата с киселина българка в Гърция
От КНСБ може да изпратят адвокат за залятата с киселина българка в Гърция / снимкa: БГНЕС

В първите дни след Нова година КНСБ обмисля изпращане на адвокат в Гърция, който да защитава интересите на залятата с киселина българка в Атина Константина Кунева като разходите ще бъдат поети от синдиката, съобщи лидерът Желязко Христов. След края на празниците конфедерацията смята да открие и набирателна сметка, за да бъде подпомогнато семейството на сънародничката ни.

Кунева е настанена за лечение в Атинската болница “Евангелизмос". Това е обяснил министърът на здравеопазването на Гърция Димитрис Аврамопулос в разговор с лидера на КСНБ, съобщиха от пресслужбата на синдиката. Министърът е отбелязал още, че са взети всички мерки за нейното лечение, включително при необходимост да й бъде направена трансплантация.

Председателят на синдиката на чистачките и домашните помощници Метаксия Секулея е заявила пред лидера на КНСБ, че синдикатът организира митинг, който ще се проведе следващата седмица, в подкрепа на Константина Кунева и като протест срещу насилието на работници и синдикални дейци.