Основните пътища са проходими за леки автомобили
Основните пътища са проходими за леки автомобили / снимка, архив: Sofia Photo Agency
Основните пътища са проходими за леки автомобили
75820
Основните пътища са проходими за леки автомобили
  • Основните пътища са проходими за леки автомобили

Основната пътна мрежа в страната, първокласните пътища и магистралите са проходими за движение на леки автомобили. Частично е разрешено и движението на тежкoтоварни автомобили по републиканската пътна мрежа. През днешния ден ще се разчистват участъци от третокласната мрежа в страната. Остава опасността от падащи дървета във Велико Търново и по направлението София-Самоков.

Настилките по републиканската пътна мрежа са почистени, но остава опасността от паднали и падащи дървета, каза Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението по направлението София-Самоков вече е възможно, след като разчитени паднали дървета, на опасността поради натежалия сняг да паднат дървета остава, предупреди Златев. Същата е ситуацията във Велико Търново, откъдето има сигнали за паднали дървета и препречени пътища.

Основните проходи в страната са отворени за движение. Ограничение за тежкотоварни автомобили над 10 тона има в Твърдишкия проход и Петрохан. През тази седмица трябва да започнат ремонтните дейности на пропадналия участък на пътя Симитли-Разлог към прохода Предела.

"Очакваме тази седмица да бъде изготвен предварителният доклад за геоложките условия в участъка на пропадането и незабавно след това да предприемем действия по укрепването, така че незабавно след това да бъде възстановен участъкът", каза Златев.

От Агенция "Пътна инфраструктура" казаха, че до края на деня ще бъде възстановено движението по цялата пътна мрежа без ограничения за тежкотоварни автомобили и вериги.