/ БГНЕС
Протест срещу връщането на хартиената бюлетина се организира в София. За това съобщи депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в своя фейсбук профил. 

"Утре в 18:30 пред Народното събрание срещу хартиената бюлетина и опраскването на Изборния кодекс!", пише Ивайло Мирчев. 

 

"Напуснахме днес пленарна зала в знак на протест срещу близо 18-часовото "опраскване" на Изборния кодекс, което организираха вчера от ГЕРБ. В заседанието на Правната комисия, продължило от 14:30 ч. вчера до 7:45 днес сутринта, коалицията "хартиена бюлетина" на практика прерасна в коалиция "ДГД и българите в чужбина". Ето какво свършиха гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП в комисия: Отмениха въведения от нас МИР "Чужбина". Вдигнаха прага на заявленията за откриване на нови секции извън страната. ”Опраскаха” машинния вот и на практика върнаха хартията изцяло, без да дадат нито един аргумент срещу машините и нито едно доказателство за проблеми с машинния вот. Премахнаха Обществения съвет към ЦИК, но пък увеличиха състава ѝ, за да я направят още по-зависима. Отхвърлиха всичките ни предложения за осигуряване на прозрачността на гласуването", пише Мирчев в социалните мрежи. 



"След всичкото това Бойко Борисов преди малко обяви, че ако Христо Иванов гарантирал сигурността на машинния вот, те щели да оставят машините. Сериозно ли, г-н Борисов? Защо вие не докажете, че има проблем с машините? Вероятно защото не можете. Можете само да подменяте всеки опит за реална реформа. Вашите хора проведоха бутафорно 18-часово заседание, в което принудиха Правна комисия да разглежда на юруш и през нощта критично важни за изборния процес текстове. Колко демократично е това? Колко евроатлантическо? Колко държавническо? Утре в 18:30 пред Народното събрание срещу хартиената бюлетина и опраскването на Изборния кодекс!", заяви Мирчев.