Организация на евреите „Шалом” осъди остро опитите за нарушаване на етническия мир в страната
Организация на евреите „Шалом” осъди остро опитите за нарушаване на етническия мир в страната / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Организация на евреите в България „Шалом” осъжда остро и категорично всички опити за нарушаване на етническия мир в страната. Това се посочва в декларация на организацията разпространено до медиите.

„Оценяваме случилото се на 20 май 2011 г. пред столичната джамия „Баня Башъ” по време на петъчната молитва на мюсюлманите като провокация на обществени сили, които са заинтересувани от разрушаване на етническия мир”, пише в съобщението.

От „Шалом” заявяват, че подкрепят декларацията на Народното събрание, която осъжда поведението на политическа партия „Атака” и определя агресията на представителите й като скандална и дълбоко чужда на българския народ и неговата религиозна търпимост и етническа толерантност.

„Обръщаме се към представителите на всички етнически и религиозни общности, на всички структури на гражданското общество в България - да не допускат опетняването на чистото име на българския народ като толерантен и веротърпим”, добавят от „Шалом”.