Оперират в петък Стефан Шишков, пострадал при взрива в пловдивска метанстанция
Оперират в петък Стефан Шишков, пострадал при взрива в пловдивска метанстанция / DarikNews.bg, архив

20 служители на "Глобал Комерс" ще дарят кръв за пострадалия при взрива на бутилка с кислород Стефан Шишков, който е един от собствениците на бензиностанцията. Той е с близо 50% изгаряния. Състоянието му е тежко, но стабилно.

Шишков и още един работник бяха ранени при инцидент в метанстанция в района на „Скобелева майка" в посока Кемера в сряда вечер. Мъжете бяха откарани в клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Св. Георги".

Двамата пострадали са в сравнително добро състояние, съобщи за Дарик д-р Красимир Янев от Клиниката по изгаряния в Университетска болница „Св. Георги". По думите му 46-годишният собственик на метанстанцията ще бъде опериран в петък и шансовете му за възстановяване са пълни. Другият пострадал, който е с 3-а степен изгаряния, също е добре, раните му се обработват регулярно и вероятно ще бъде изписан следващата седмица.

По първоначални данни собственикът на бензиностанцията Стефан Шишков изпратил един от работниците си да донесе бутилка с азот, но вместо нея той донесъл бутилка с кислород, след което тя гръмнала.

Други новини от Пловдив