Обвинителен акт срещу бивш началник на КАТ–София
Обвинителен акт срещу бивш началник на КАТ–София / netinfo

Софийската Военноокръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия началник на КАТ – София Илия Илиев. Според прокурорите са събрани категорични и безспорни доказателства за извършено престъпление по служба.

Според военните прокурори Илия Илиев е осуетил наказателно преследване срещу други лица, за достатъчно данни за извършено от тях престъпление не е изпратил преписките, а им е наложил глоби, при положение, че същите трябва да минат през прокуратурата и съда.

За извършеното деяние Законът предвижда лишаване от свобода от две до осем години. Разследването срещу бившия началник на КАТ продължава, то не приключва с това обвинение, което е внесено в съда. От Военната прокуратура допълниха, че според събраните доказателства бившият началник на КАТ е вършил услуги на обикновени граждани. Няма събрани доказателства Илиев да е взимал подкупи за извършваните услуги по това обвинение.

Илия Илиев е обвинен още, че за периода 17 януари 2006 до 19 май 2006 година е извършил действия, с които спомогнал да не бъде образувано наказателно производство срещу единадесет лица, за които е имало достатъчно данни, че са извършили престъпление.