/ ThinkStock/Getty Images
Най-ниската за тази зима температура от минус 17 градуса е измерена тази нощ в Севлиево. Това съобщи за БТА метеорологът Иванка Иванова. Няколко часа по-късно, в 07:00 ч. сутринта, температурата е била минус 8 градуса. Дебела снежна покривка, снеговалеж и поледици допълват усложнената зимна обстановка в града, посочи метеорологът.

Днес сняг ще превалява на много места. По-съществени валежи ще има в Централния Предбалкан. Вятърът от северозапад ще се усили, ще е предимно умерен и с него ще нахлува нова порция студен въздух. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните - между минус 1 и 4 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

зима сняг
ThinkStock/Getty Images

Очакват ни ледени дни до вторник, после се затопля
 
Над Черноморието ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1-3 градуса. Температурата на морската вода ще е около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд ще се усилва.
 
Над планините ще има значителна облачност с превалявания от сняг. Ще духа умерен, по-късно през деня и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.

В понеделник ще продължи да превалява на места вече по-слабо сняг. Валежите обаче постепенно ще спират, а в нощта срещу вторник и облачността ще се разкъса.

Ще се установи ясно време, но с много ниски температури.

В западна България най-ниските стойности ще бъдат до минус 15 - минус 17 градуса.

От четвъртък до края на седмицата дневните температури ще тръгнат отново нагоре. Времето ще се задържи нестабилно със слаби превалявания от сняг на запад и от дъжд на изток.

сняг и студ
ThinkStock/Getty Images

Какво време ни очаква през януари - ще има ли изненади?

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ