Някои райони в страната остават без ток след бурята
Някои райони в страната остават без ток след бурята / снимка: Sofia Photo Agency

Няма населени места в страната без телефонни връзки или с прекъснато водоподаване, съобщават от Министерството на извънредните ситуации /МИС/.

Без електрозахранване са община Своге, някои квартали на София и село Висока Могила.

В много населени места екипите на министерството са отстранявали паднали клони и дървета, висящи ламарини и билбордове. Спасителните групи са участвали в 180 спасителни операции вследствие от силния вятър и снеговалежа. На спешния телефон 112 и в ситуационния център на МИС към 20.00 ч. в събота е получена информация за 74 паднали дървета на улични платна и върху автомобили.

На 38 места в София са отстранени дървета, като 12 от тях са паднали върху автомобили. Закъсали два тежкотоварни автомобила, които са пречели на движението, са били изтеглени от спасителна група на МИС в столицата.

В община Бургас са премахнати паднали дървета и клони на пътя за село Твърдица, по пътя Бургас-Крайморие и върху лек автомобил край града. Отстранени са паднали дървета и билбордове по пътя към Созопол и върху тролейбусната мрежа по пътя от пл. "Трапезица" към квартал "Меден Рудник". Премахнати са паднали дървета по на пътя между селата Бата и Страцин в община Поморие.

Във Варна спасителните екипи са отстранили паднали дървета на ул. "Места" в кв. "Аспарухово" и от покрив на къща на ул. "Чаталджа".

Спасителна група на МИС в Търговище към 0.10 ч. е изтеглила катастрофирала линейка, която пътувала към мястото на пътно произшествие с ранен между селата Пролаз и Презвитер Козма. Изпратената линейка е катастрофирала с друг автомобил и е пропаднала в крайпътната канавка.

В община Омуртаг към 23.43 ч. в събота спасителна група е изтеглила закъсал автомобил между селата Вардун и Долно Новково с четирима пътници, няма пострадали.