/ БГНЕС, архив
Прекратена е операцията по издирването на двете деца, паднали от вълнолома до Морска гара във Варна. Това потвърди пред "Фокус" директорът на Морска администрация в града капитан Валентин Енчев. До момента децата все още не са открити.

От там увериха, че в четвъртък още в първия час, в който вече е светло и прибоят не е толкова силен, издирването ще продължи.

Издирват две деца, паднали от вълнолома във Варна

Около 17.43 ч. днес бе получен сигнал на тел. 112, че две деца са паднали от вълнолома в района на Морска гара и веднага започна издирването им. Самоличността на децата е установена, поясниха от полицията. В акцията се включиха служители на "Гранична полиция", "Морска администрация", водолази на Военноморските сили и пожарната.

След няколко часа обаче операцията по издирването бе прекратена. Търсенето ще продължи утре. В операцията в четвъртък ще се включат и спасители от „Гражданска защита”, катери отново ще обхождат района.
 


Празничният концерт за Деня на Варна, който трябваше да се проведе на Морска гара, както и зарята за празника, се отменят заради трагичния инцидент, съобщиха от общината