Над 8 години затвор за мъжа, залял приятелката си с киселина
Над 8 години затвор за мъжа, залял приятелката си с киселина / netinfo
Присъда от осем години и половина затвор за 34-годишния Стилян Петров-Хофмана, който заля с киселина бившата си приятелка Боряна Костадинова, постанови състав на Пловдивския районен съд.

Петров бе признат за виновен за нанасяне на тежка телесна повреда, в резултат на която Боряна е ослепяла с едното око. Обвиненията, че Петров е извършил престъплението по хулигански подбуди, отпаднаха.

Стилян Петров бе осъден да заплати 40 000 лева обезщетение на пострадалата, както и глоба от 1000 лева за заканите за убийство, които отправил към пострадалата. Ще обжалвам присъдата, заяви адвокатът на пострадалата, Костадин Стефанов и допълни, че искат максимума от 12 години лишаване от свобода. Самата Боряна каза само: „Мъча се да живея, мъча се да се забавлявам”.

Делото се проточи една година, като последните три пъти бе отлагано заради отказа на лекарите да изготвят медицинска експертиза на Боряна. Заради лекарския бойкот избухна скандал между съдии и лекари, който доведе до създаването на банка вещи лица от пловдивските болници, които да извършват експертизи по искане на съдилищата.