НА „Пътна инфраструктура” препоръчва обходни маршрути до морето
НА „Пътна инфраструктура” препоръчва обходни маршрути до морето / netinfo

Националната агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на водачите обходни маршрути заради зачестилите пътни произшествия и образувалите се в следствие на тях задръствания по посока към Черноморието, съобщиха от агенцията.

За направлението от София към Бургас се препоръчва обходен маршрут Сливен-Ямбол-Калчево-Войника-Средец-Бургас. Удължаването на този маршрут, спрямо основния, е с около 20 километра, се посочва в съобщението.

За водачите, пътуващи към София и достигнали Карнобат, за избягване на задръстванията в участъка от Карнобат до пътния възел "Петолъчката", може да се използва обходният маршрут Карнобат-Лозарево-Сунгурларе-Пъдарево-„Петолъчката".

Удължението спрямо основното направление е с около 20 километра. Заради строителство на пътен възел "Коритна" от агенцията препоръчват водачите да използват обходен маршрут за движение в посока София- Варна, автомагистрала "Хемус"- Ябланица- Глоежене-Асен-Български извор. Удължението на маршрута е с 1 километър.

Вместо да се пътува по направление Нова Загора-"Петолъчката"- Бургас при вероятност от задръствания в района на Карнобат, от агенцията препоръчват маршрута Нова Загора-Радево- Елхово-Бояджик- Ямбол- Средец-Бургас.