Мъгла затруднява движението в района на Челопеч и Витиня
Мъгла затруднява движението в района на Челопеч и Витиня / снимка: БГНЕС, архив

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 11 тежки пътнотранспортни произшествия с 20 ранени. За района на столицата са станали 124 леки и четири тежки пътнотранспортни произшествия с 9 ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от СБА.

Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и заледени, почистени и обработени. Поради мъгла е намалена видимостта: до 100 метра в района на Челопеч и до 150 м в района на Витиня.

През коледните и новогодишните празници ще бъде въведена временна организация за движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона по четири участъка от републиканската пътна мрежа. Целта е осигуряване на по-висока безопасност на движението при засиления трафик през почивните дни. На 21 декември (събота) между 16.00 и 20.00 ч., на 1 януари 2014 г. (сряда) между 12.00 ч. и 20.00 ч. и на 5 януари 2014 г. (неделя) между 12.00 ч. и 20.00 ч. се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства по следните направления от републиканската пътна мрежа: Мездра - ГКПП „Кулата”; Русе - Велико Търново; Пловдив - Свиленград; Варна - Бургас.

Товарните автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат. Опасност от падащи камъни има по пътищата: Варвара-гара Костандово (кръстовище за Света Петка) и Юндола - Голямо Белово.