МВР награди с кортик арх. Янев
МВР награди с кортик арх. Янев / netinfo

Архитект Георги Янев, който подаде сигнала за залавянето на двамата директори от Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” с подкуп, бе награден от МВР с кортик за оказване на съдействие и конкретна помощ на министерството.

Корупцията в Министерството на земеделието и продоволствието и кошмар, отговори архитект Янев на въпроса защо е избрал да категоризира земите си през Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”. Архитектът заяви още, че не имал никакво желание да става публична личност и медийна звезда. Той отказа да отговаря на повече въпроси на журналисти, но добави, че все още се страхува за живота си, въпреки назначената му охрана.

Янев подаде сигнал срещу служителите на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” – Иван Владимиров и Любомир Лилов. Според Янев, ако не е било неговото съдействие, парите са щели да тръгнат още по-нагоре в системата.

Министърът на вътрешните работи – Румен Петков, поздрави архитект Янев за помощта му при ефективната акция и добави, че дори и най-високите нива на корупция в страната рано или късно биват разкривани.