Момче се обеси без да иска след игра
Момче се обеси без да иска след игра / снимка: DarikNews.bg, архив

11-годишно момче от село Хотница е мъртво след нелепа игра, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Снощи малко преди 20.00 ч. на тел. 112 е подаде сигнал от 37-годишна жена, че е намерила племенника си мъртъв в дома му във великотърновското село.

Служителите на полицията са научили, че прибирайки се от училище, детето се скарало с 14-годишната си сестра. Вкъщи девойката седнала пред компютъра, за да разговаря по Skype с леля си, която живее в Гърция. В същото време момчето отишло да храни животните. Когато го потърсила, каката го намерила да виси на тънко еластично въже в стопанска пристройка. В първия момент момичето помислило, че брат й се шегува, защото и преди се е случвало да се преструва на обесен.

Девойката се уплашила, когато след срязването на въжето момчето останало неподвижно. Веднага позвънила на родителите им, които в същото време били на реката на риболов, а те изпратили сестрата на майката да провери какво става.

Съдебният лекар не е открил следи от насилие по тялото на загиналото дето. Жестоката драма се е разиграла, тъй като капакът на варела, на който се качило момчето, поддал и тялото увиснало рязко на тънкото въже.

Новини от Велико Търново