Момче бе намушкано с нож, няма опасност за живота му
Момче бе намушкано с нож, няма опасност за живота му / netinfo
Състоянието на намушкания с нож в час по физкултура снощи ученик от Монтана Едуард Красимиров (12 г.) е стабилно. Тази сутрин той е преместен от реанимацията в хирургическото отделение на местната болница, съобщи завеждащият отделението д-р Тодор Тодоров. Раната в коремната област не е дълбока, не са засегнати вътрешни органи, уточни Тодоров. Той прогнозира пълно възстановяване на детето след лечението.

Едуард Красимиров е бил намушкан с джобно ножче от своя съученик в пети клас на Трето основно училище в Монтана Александър Радославов (12 г.). Инцидентът станал към 17.30 часа в двора на училището в час по физическо. Училищният директор Таня Петрова заяви, че учителят по физическо възпитание Пламен Аспарухов е бил при децата, но всичко станало много бързо и той нямал време да реагира.

В този момент децата разигравали упражнение с подаване на пасове с футболна топка. Двете момчета се скарали за неточно подадена топка, Александър извадил ножчето и намушкал Едуард. Майката на Едуард Светла И. твърди, че в момента на саморазправата между децата при тях не е имало учител.

До момента Александър Радославов, който е от ромски произход, не е имал криминални прояви и не е регистриран в Детската педагогическа стая. Постъпката му е изненада за учителите.