Младежкото СДС се обяви срещу „шрековщината” в партията
Младежкото СДС се обяви срещу „шрековщината” в партията / снимка: БГНЕС, архив
Младежкото СДС се обяви срещу „шрековщината” в партията
55475
Младежкото СДС се обяви срещу „шрековщината” в партията
  • Младежкото СДС се обяви срещу „шрековщината” в партията

Опасение, че новият лидер на СДС Емил Кабаиванов ще хариже партията на управляващите, изразиха от младежката организация на сините. Според тях за това говори липсата на позиции на партията по актуални теми. Младежи, начело с председателя на МСДС Христо Панчугов се появиха пред централата на партията на „Раковски 134”, облечени във фланелки с апликация на анимационния герой Шрек и надпис „Срам ни е от вас”.

„Случиха се редица събития, откакто беше избрано това ръководство, но по нито едно от тях нямаме позиция на това ръководство. Имаше изразяване на съболезнования спрямо жертвите на терористичния атентат, към което ние се присъединяваме, но проблемът е, че трябва да има и политическа позиция. Дали ще се свика Консултативния съвет за национална сигурност, дали ще дадем предложения за реформа в този сектор, дали ще искаме оценка по отношение на политиката,  свършена от министър Цветан Цветанов в този сектор, тъй като цикли в последните три години. За съжаление се разширява полицейщината, а не сигурността на българските граждани. Нямаме оценка на това, което се случва”, обясни Панчугов.

„Срам ни е от начинът, по който бяха проведени изборите. Срам ни е от шрековщината в СДС, а не от Шрек”, уточни още той.

На първата си пресконференция, откакто спечели вътрешния вот за председател на партията Емил Кабаиванов определи твърденията им като „несериозни”.

„Твърде са малки да мислят така, това са несериозни твърдения. Аз съм в СДС от 20 години и най-малко аз съм човек, който ще прилепи СДС някъде. СДС има нужда от собствена физиономия, от собствени позиции по най-важните въпроси, и това за нас е най-важно в момента. Прилепването на СДС някъде не е полезно нито за СДС, нито за дясното политическо пространство. Ще видите от нашите действия по нататък, че ние ще развиваме СДС”, каза Кабаиванов.

Емил Кабаиванов обяви, че сините в парламента няма да участват в гласуването по искания вот на недоверие към правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи.