Министър Вучков посети пострадалите гранични полицаи
Министър Вучков посети пострадалите гранични полицаи / снимка: БГНЕС, архив

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, заедно с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и директора на ГД „Гранична полиция” Захарин Пенов посетиха пострадалите при пътния инцидент, настанени за лечение в бургаската болница, съобщиха от МВР.

Тримата са били информирани за състоянието на служителите на МВР. Според медиците, те са без опасност за живота, един от полицаите е бил подложен на оперативна интервенция.

На брифинг пред лечебното заведение Вучков изказа благодарности към директора на Областната дирекция на МВР-Бургас Калоян Калоянов за създадената бърза организация по придвижване на ранените от мястото на инцидента до болницата в областния град.

Вътрешният министър определи инцидента като огромна трагедия. Той обясни, че е информирал близките на загиналия при катастрофата преди да бъдат направени официалните изявления. Вучков отново подчерта, че той е бил един от най-опитните и добре подготвени служители на „Гранична полиция”.

На мястото на катастрофата са изпратени аварийни екипи от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Вече е извадено тялото на загиналия граничен полицай Асен Асенов от обърналия се камион в дере край с. Горно Ябълково. Продължава акцията по изтеглянето на камиона от дерето.

Продължава работата по изясняване на причините, довели до тежкия инцидент.