Минчо Спасов: Искрен ли е конфликтът между Борисов и Първанов, или е наужким?
Минчо Спасов: Искрен ли е конфликтът между Борисов и Първанов, или е наужким? / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Минчо Спасов: Искрен ли е конфликтът между Борисов и Първанов или е наужким?
37386
Минчо Спасов: Искрен ли е конфликтът между Борисов и Първанов или е наужким?
  • Минчо Спасов: Искрен ли е конфликтът между Борисов и Първанов или е наужким?

Конфликтът между премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов е имитация. Така смята председателят на вътрешната комисия в 40-тото Народно Събрание Минчо Спасов от НДСВ. Той беше категоричен, че подслушването на шефа на митниците Ваньо Танов е незаконно. Жълтите настояха да се направи национален регистър на заявленията, разрешенията и отказите за подслушване.

Ето какво още каза Минчо Спасов за отношенията между Дондуков 1 и Дондуков 2: „В неделя си препрочетох Радой Ралин и намерих една много хубава максима, че за да успееш в политиката, много важна е искреността. Научиш ли се да я имитираш - вече си успял. Въпросът ми е, дали е искрен конфликтът между Борисов и Първанов, на който ние всички сме свидетели, или е наужким, след като те двамата си говорят така приятелски по телефоните по темите, за които всички вие знаете".

Евродепутатът от НДСВ Станимир Илчев съобщи, че вече са намерили подкрепа в групата на евролибералите, за да предизвикат дискусия в Европейския парламент по скандалите със СРС-тата у нас. Възможно е да се стигне до изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов и председателя на подкомисията за контрол на използването на СРС-та Явор Нотев.

Жълтите смятат, че затишието след получения от кабинета вот на доверие ще трае само седмица и ще се стигне до ремонт на кабинета, при който трябва да бъде сменен вътрешният министър.