Михаил Миков: България се връща в мутренските години
Михаил Миков: България се връща в мутренските години / снимка: БГНЕС, архив

Не искам да коментирам преди министърът да е дал изявление. Този инцидент връща България в мутренските години. Очевидно е, че е свързано с цялостната обстановка в България.

Това заяви лидерът на БСП лява България Михаил Миков, коментирайки инцидента на улица "Арарат" в столицата, където беше стреляно с гранатомет срещу автомобил на Алексей Петров.

Според Миков с последните събития, на които всички ставаме свидетели, се отклонява вниманието от важния въпрос - как се провеждат избори в България. Лидерът на левицата е категоричен, че демокрацията е в опасност.

Не ми се ще да мисля, че това е случка, която цели отклонение на общественото внимание, защото и без това бъркотията, анархията, подмяната на вота на българските граждани е факт, коментира малко по-късно зам.-председателят на ПГ на БСП лява България Атанас Мерджанов.

"По-важното е правораздавателните органи да бъдат стриктни и да си свършат работата. Но най-важното е да има спокойствие в българското общество за сигурността на гражданите", каза още депутатът.

Източник: БГНЕС, БТА