Местан: Борисов става все по-неадекватен
Местан: Борисов става все по-неадекватен / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Местан: Борисов става все по-неадекватен
69848
Местан: Борисов става все по-неадекватен
  • Местан: Борисов става все по-неадекватен

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи готвения от ГЕРБ вот на недоверие за провал в сектор сигурност като напълно несъстоятелен.

„За това имам две обяснения. Едното е, че Бойко Борисов става все по-неадекватен. Той няма никакъв шанс да спечели едни дебати на тема сигурност. Второто обяснение обаче е по-интересно. Възможно е да е един добре премислен технически ход да пусне заместник-председателя си Цветанов по бобслея. Той много добре знае, че Цветанов не издържа по никакъв начин на сравнението с новия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Единственото общо между Цветлин Йовчев и Цветан Цветанов е паронимната връзка между имената им”, заяви Местан в кулоарите на парламента.

„Точно заради темата с подслушванията у мен се породиха съмнения, че ходът на Бойко Борисов е тактически и цели да вкара в едни предварително загубени дебати заместника му Цветанов. Имайте предвид, че подслушванията бяха част от репресивната система на властта на Цветанов. Докато тук сега ние говорим за някакви съмнения, че паралелни частни структури може би подслушват някого”, заяви още лидерът на ДПС.