Местан благодари на ГЕРБ за вота на недоверие
Местан благодари на ГЕРБ за вота на недоверие / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Местан благодари на ГЕРБ за вота на недоверие
70275
Местан благодари на ГЕРБ за вота на недоверие
  • Местан благодари на ГЕРБ за вота на недоверие

Лидерът на ДПС Лютви Местан благодари на ГЕРБ за внесения вот на недоверие, защото така се е припомнило свършеното от кабинета до сега.

Местан увери, че в думите му на благодарност няма ирония. "Този вот беше абсолютно несъстоятелен от гледна точка на вносителите от ГЕРБ, но беше необходим от гледна точка на публичния интерес", каза още лидерът на ДПС.

По думите му хората са получили възможност да сравнят две различни концепции за ролята на МВР и силовите структури в едно демократично, гражданско общество.

Той охарактеризира двете концепции. "Първата е на управлението на ГЕРБ, на която станахме свидетели в продължение на четири години, разбирането за МВР и за силовите структури като репресия, като принуда, но не пред закона, а пред тяснопартийния интерес. МВР се превърна в основния инструмент за насилие върху политическия опонент, бизнеса, гражданите", каза председателят на ДПС.

Тази концепция според него се е сблъскала с онова, което "олицетворява вицепремиерът Цветлин Йовчев" - ролята на МВР като защитник на правата и свободите на хората.