Медиците ни от Либия очакват отговор от МС за среща със Станишев
Медиците ни от Либия очакват отговор от МС за среща със Станишев / Sofia Photo Agency
Българските медици от Либия очакват отговор от Министерски съвет дали ще се състои инициираната от тях среща с премиера Сергей Станишев. Медиците искат на нея да бъдат обсъдени всички неизпълнени към тях обещания, поети от правителството. Те настояват да се видят със Станишев на 24 юли, в 9,45 сутринта, когато се навършва една година от тяхното освобождаване от затвора, заяви представителят им Росен Марков след закрита среща с националния омбудсман Гиньо Ганев. Медиците се срещнаха и с началника на кабинета на президента Никола Колев, който обясни, че изпълнението на социалните им искания зависи от Министерски съвет.

„Те заявиха, че точно в 9,45 този четвъртък ще чакат пред Министерски съвет и ще останат там, докато не бъдат приети, не се съобразяваме със заседанията на правителството, не може да са се срещнали с всички партии от Европейския парламент, да са били в парламента на Белгия, Франция, а да не са се срещнали с министър-председателя, все едно са прокажени. Това е абсурдно”, каза Росен Марков.

Медиците не пожелаха да коментират кои са неизпълнените обещания, но ако министър-председателят не ги приеме този четвъртък, ще излязат с официален коментар, заяви Кристияна Вълчева.