Манолова огласи ценоразпис за протестите: 100 лв. за семейство с дете, 30 лв. за пенсионер
Манолова огласи ценоразпис за протестите: 100 лв. за семейство с дете, 30 лв. за пенсионер / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Ценоразпис за платени протестиращи огласи в интервю за Нова тв депутатката от БСП Мая Манолова. Появата на пенсионер на площада вървяла по 30 лева, 50 лева давали на работещи граждани, а за семейства с деца плащали по 100 лева.

Някои си обезпечили дори летните отпуски с участието си в протестите, заяви социалистката, цитирана от 24 часа.

Кметове от ГЕРБ в Дупнишко събирали цели автобуси и с участието на хора от администрацията водели хората на бунтове в София срещу пари, твърди Манолова. В ефир Манолова дори се закле, че БСП не плаща на контрапротестиращите и се подписа на лист под твърдението си.

В контрапротестите имаше помощ от структурите на БСП, но ние не сме го крили. БСП е помогнала в организацията на тези протести. Защо тези, които имат парламентарно мнозинство, да имат основание за подкрепа, а ние не, коментира Манолова протестите.

Ние никога не сме използвали зависимости, както и БСП не е плащало на протестиращи, заяви тя. Защо да има кауза "оставка на правителството", а да няма "подкрепа на правителството"?, попита Манолова.

Попитана как ще се промени Изборният кодекс, Манолова каза, че той трябва да се промени, за да се предотврати злоупотребата с бюлетините. "Според мен трябва да се опитаме, това е предизвикателство пред мен, да убедя хората, че трябва да се предотвратят манипулациите по време на избори. За да не се случва повече казусът "Костинброд", бюлетините ще имат уникален номер", съобщи тя.

Манолова обясни още, че се надява да бъде възприето и машинното гласуване. „Това ще помогне и при преброяването на бюлетините. Ние залагаме на промени, които да осигурят една равнопоставеност на всички партии. Така и повече партии ще могат да се възползват от държавната субсидия за партиите", добави още тя.

Манолова подчерта, че това е първото правителство, което работи за интересите на хората. „За сто дни направихме за хората толкова, колкото Борисов не свърши за четири години", обобщи тя.