/ БГНЕС
Левски опита, но отпадна безславно от Лига Европа. "Сините" записаха втора загуба от хърватския Хайдук, като паднаха с 1:2 на празния стадион "Георги Аспарухов" и се разделят с надпреварата във втория й предварителен кръг.
 
Gong.bg: Фамозен Ботев съсипа Бейтар в Бургас, чака Маритимо

По същото време отборът на Ботев Пловдив "наказа" тима на Бейтар Йерусалим на стадион "Лазур" в Бургас. Така "канарчетата" продължават европейската си приказка.
 
След равенство 1:1 в първия мач в Петах Тиква, днес възпитаниците на Николай Киров не оставиха абсолютно никакви шансове на своя противник, побеждавайки категорично с 4:0.
 

Така след общ резултат 5:1 "канарчетата" се класираха за третия квалификационен кръг, където ги очаква португалският Маритимо. Мачовете са на 27 юли и 3 август. В първия двубой Ботев е домакин.

Още в Gong.bg: Левски повярва, но за малко и напусна безславно Европа

В София след загуба с 1:2 от хърватския тим "Хайдук" Левски загуби всички шансове да продължи в "Лига Европа".
 

БГНЕС


Българският тим успя да поведе в 69-та минута. Надеждите на "сините" обаче бързо бяха попарени. Франк Охандза изравни в 80-та минута, а Анте Ерцег оформи крайното 1:2 в полза на хърватите в 86-та и всичко свърши. В третия квалификационен кръг "Хайдук" ще спори с датския Брьондби.
 


От МВР съобщиха, че не е имало сериозни нарушения на обществения ред в района на стадион "Георги Аспарухов". Преди двубоя са били задържани трима мъже, носили в себе си забранени предмети. Преди началото на второто полувреме е задържан и мъж във видимо нетрезво състояние и без документи за самоличност при опит да влезе в спортната зона.
 

БГНЕС