Лечков разкритикува новото управление заради спрени проекти
Лечков разкритикува новото управление заради спрени проекти / снимкa: Sofia Photo Agency

Как може министърът на регионалното развитие да спира обекти, при положение, че има строително разрешение? Той нито е видял обекта, нито е изпратил специалисти, коментира кметът на Сливен Йордан Лечков спрените проекти за пречиствателна станция и почистването на реките в града.

За подмяна на водопровод и канализация община Сливен очаква от държавата съфинансиране за близо 9 милиона евро по програма ИСПА. Преди пет години е платен работният проект за близо 1 милион лева, а още няма първа копка, въпреки че сменяме вече трето правителство, каза още сливенският кметът.

Лечков е разговарял с министъра на околната среда и водите Нона Караджова, която е поискала писмени обяснения за проекта.

Разбирам, че са нови и може и да не разбират, но поне да действат. Тежката дума имат министрите, премиерът и вицепремиерът Дянков. Аз нямам намерение да ги чакам още два месеца, на мен никой не ми даде 100 дни преди шест години. За да спре проектите, министърът най-малко трябва да се обади на кмета, но не искам да се концентрирам, защото бях помолен от премиера да не нападам, коментира още Лечков.