Кътев подал оставка от Политическия съвет на НДСВ?
Кътев подал оставка от Политическия съвет на НДСВ? / netinfo

Девет юридически нарушения, които правят нелегитимен проведения в неделя конгрес НДСВ, е констатирала т.нар. работна група от жълти депутати и министри, научи Дарик.

След като стана ясно, че на 6 юни няма да се проведе официално заседание на новия Политически съвет на жълтата партия, беше съобщено, че тази група ще направи проверка за начина, по който конгресът е избрал новото ръководство и твърденията, че е имало манипулации.

Депутати от жълтата група и министри на партията се събраха в сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг”. Дарик научи, че след обсъждане 37 депутати и четиримата министри на НДСВ са подкрепили оценката, че в подготовката и провеждането на конгреса са били допуснати редица груби грешки, които правят решенията му недействителни.

Пак по неофициална информация Олимпи Кътев е депозирал в централата на НДСВ оставката си като член на новия Политически съвет на партията. Той беше избран в ръководството от квотата на лидера Симеон Сакскобургготски.

37-те депутатите и министрите предлага да се потърси политическа отговорност от организаторите на конгреса и от тези, които са го ръководили.

Сред констатираните юридическите нарушения царистите посочват, че на форума са участвали делегати, които не са членове на НДСВ, провеждани са заседания без проверка и осигуряване на кворум, допуснато е издигането на кандидати за членове на Политическия съвет, които не членуват в жълтата партия, а в ръководните органи били избрани хора с данни за съпричастност към бившата ДС.