Костадинов: Няма нужда от анкетна комисия за надписаните сметки
Костадинов: Няма нужда от анкетна комисия за надписаните сметки / netinfo

Няма конкретно решение за създаване на анкетна комисия в парламента и засега според мен създаването на такава комисия не е необходимо. Това каза за „Дарик” заместник-председателят на енергийната комисия в парламента Йордан Костадинов. Ние не сме създали както трябва правилата и не сме провели контрола, каза още Костадинов по повод надписването на сметки от енергодружествата.

Въпросът не е само до надписаните сметки, а и до сигурното и качествено електрозахранване, пред нас в този сектор има много проблеми, каза още Костадинов

Ефектът от преразглеждането на договорите с фирмите за електроснабдяване ще бъде отрицателен, а това решение крайно и за да прибегнем до него, трябва да имаме сериозни аргументи.

Първото нещо, което аз бих предложил е да видим следприватизационния контрол – какъв доклад има, какви решения са взети, за да си изпълняват тези фирми задълженията по договор.

Бих проверил и всички доклади на членовете в бордовете на тези фирми, тоест държавните представители – какво те са докладвали в министерството, какви мерки са взети за това нещо. След това бих проверил самите фирми – имат ли структура – разписана, ясна, точна, както и мат ли необходимите документи, за да може тази структура де си изпълнява функциите.

Какво още каза Йордан Костадинов чуйте в звуковия файл.