Корнелия Нинова: Действията на „Атака” са недопустими
Корнелия Нинова: Действията на „Атака” са недопустими / снимка: DarikNews.bg, Благоевград
Корнелия Нинова: Действията на „Атака” са недопустими
41803
Корнелия Нинова: Действията на „Атака” са недопустими
  • Корнелия Нинова: Действията на „Атака” са недопустими

Хората изповядващи мюсюлманското вероизповедание, познавам като трудолюбиви и честни и е абсолютно недопустимо на техен гръб да се правят политически акции. Това заяви депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова на среща с журналисти в Благоевград.

Според Нинова действията на „Атака” и нейният лидер Волен Сидеров са абсолютно недопустими. Депутатката допълни още, че вина за случващото се носи и партия ГЕРБ, която разчита на подкрепата на „Атака”. „Бойко Борисов трябва да обясни на българите и на европейските ни партньори, как направи така, че държавата ни да се управлява от такава крайна националистическа партия, която заради личния си рейтинг и личното си политическо благополучие е готова да предизвика етническо напрежение в страната”, изтъкна още Нинова.

Относно отнемането на депутатския имунитет на Волен Сидеров, Нинова коментира, че това е „работа само и единствено на главния прокурор на страната”. Според нея всички институции и партии трябва да се обединят и да спрат, тази тенденция която може да ескалира до изборите, и да се окажа изключително опасна за България.

Корнелия Нинова призова, мюсюлманите в страната да не се подават на подобни политически провокации и да запазят спокойствие.

Още новини от Благоевград