Коментари след оставката на Андрей Иванов като председател на СОС
Коментари след оставката на Андрей Иванов като председател на СОС / Sofia Photo Agency, архив

Големият проблем на ГЕРБ е, че мачка конкуренцията. Причината за смяната на председателя на СОС Андрей Иванов с Елен Герджиков в момента е, че сега ще се гледа бюджетът и по този начин ще се прикрият някои неща, заяви пред bTV общинският съветник от ДСБ Атанас Атанасов.

В София решенията кой да вземе обществени поръчки не се вземат в общината, каза Атанасов. Вие смятате ли, че като се смени Андрей Иванов с Елен Герджиков, "Лукойл" ще спре да зарежда транспорта, попита риторично той. Корупция има в транспорта, посочи Атанасов. Тук се имитира битка между добрите и лошите, коментира общинският съветник пресконференцията, дадена от ГЕРБ във връзка с оставката на Андрей Иванов.

Бойко Борисов, разбира се, се намесва на страната на добрите. Няма добри в цялата тази история, категоричен бе Атанасов. Тази пресконференция е да затапи една част от медиите, посочи още общинският съветник. Според него основният проблем в Столичния общински съвет е, че има корупция, манипулиране на обществените поръчки, за да бъдат спечелени от близки.

Атанас Атанасов припомни, че още когато са преизбирали Андрей Иванов за председател на Общински съвет, от Синята коалиция са искали Андрей Иванов да бъде изваден от листата. Още тогава имаше напрежение и не знам защо трябваше пак да го преизбират, каза още Атанас Атанасов.

Досегашният председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов ще има съдбата на бившия директор на НАП Мария Мургина.

Това прогнозира лидерът на РЗС Яне Янев след новината за отстраняването на Андрей Иванов. По-добре късно, отколкото никога! Надявам се от обект на корупционни скандали Андрей Иванов да се превърне в субект на българското правосъдие, каза още Янев и добави: Убеден съм, че той и още една дузина корумпирани висши политици и чиновници ще имат съдбата на Мургина, особено след като дойде предстоящия доклад на ЕК.