Кола помете възрастна жена на автобусна спирка
Кола помете възрастна жена на автобусна спирка / netinfo
Кола помете възрастна жена на автобусна спирка
88247
Кола помете възрастна жена на автобусна спирка
  • Кола помете възрастна жена на автобусна спирка

Млад шофьор блъсна и уби 82- годишна жена на автобусна спирка в столицата. Инцидентът е станал тази сутрин малко преди 9:30 часа. Най-вероятната причина за инцидента е шофиране с несъобразена скорост.

Районът, в който е станал инцидентът, често попада в статистиката на пътна полиция с големия брой регистрирани нарушители. Само за последния месец 200 са глобите за превишена скорост, които са наложили униформените в този участък.

Тепърва техническите експертизи ще установят с каква скорост е шофирал автомобила си 19-годишният шофьор, но по първоначална информация именно тя е причина за инцидента.

Младежът е изгубил контрол над колата и е навлязъл в територията на спирката от градския транспорт, обясни за Дарик шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев. "Доста спирачен път има, което ни навява на мисълта, че може би е карало малко по-бързо в завоя момчето. Излизайки от завоя, излиза от пътното платно, не може да овладее автомобила, минава през автобусната спирка - табелка с надпис, че има спирка и метална тръба. Мачка металната тръба. На около метър от нея е стояла възрастната жена, помита и нея. И спира на около 10 метра от спирката", каза Тенев. Момчето казало, че му се втвърдил воланът на автомобила, но това тепърва предстои да се изясни при експертизата, каза шефът на столичния КАТ. Момчето бързало да отиде при приятелката си и е твърде вероятно нещо да му е отвлякло вниманието или малкият стаж зад волана да е фактор за инцидента.

82-годишната жена, която е чакала автобуса си, е починала преди да стигне до болница. На шофьора е направен тест за алкохол, който се оказал отрицателен. Той е откаран в полицията за разпит.

Вчера друга жена беше блъсната на централен булевард в столицата, докато пресичала на пешеходна пътека.