Ключов свидетел се отказа от показанията си срещу Баретата
Ключов свидетел се отказа от показанията си срещу Баретата / снимка: DarikNews, Юлиана Николова

Основен свидетел по делото срещу Златомир Иванов, известен като Златко Баретата, се отказа от своите показания. Ивайло Серафимов оттегли показанията си и призна пред съда, че е бил заставен от Димитър Вучев-Демби да свидетелства срещу Баретата.

Адвокатът на Златко Баретата Лъчезар Таков съобщи, че Демби е заплашвал Серафимов и му е нанесъл побой с цел да даде показания, съгласно които Баретата участва в престъпна група, занимаваща се с подоготовка на убийства и наркотрафик.

Ивайло Серафимов е признал пред съда, че в затвора Демби е организирал схема, с която е целял да уличи Златомир Иванов в участие в престъпна група. Освен Серафимов и Демби третият ключов свидетел по делото е Тихомир Георгиев. Пред магистратите Серафимов е казал още, че се страхува от още посегателства от страна на Демби.

Адвокатът на Баретата Лъчезар Таков определи делото срещу своя подзащитен като пиар кампания: Това, което му е известно е, че има патологическа омраза на Вучев към Златомир Иванов и това е в основата на целия заговор за образуването на това дело, тъй като то се крепи изцяло на показанията Вучев и негови приближение ,които са го накарали, Ивайло Серафимов, да даде лъжливите до момента показания. Това са пиар акции, да се повдигне реномето на прокуратурата, но мисля, че като бумеранг ще се върне обратният ефект за тях

Лъчезар Таков отрече информацията, че задържаните при акция на Криминална полиция в Кемпински хотел Зографски София наркотрафиканти са от ударната група на Златко Баретата.