Кадиев: Ключово в момента е поведението на ГЕРБ, утре Борисов да осигури 121-ия глас
Кадиев: Ключово в момента е поведението на ГЕРБ, утре Борисов да осигури 121-ия глас / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Кадиев: Ключово в момента е поведението на ГЕРБ, утре Борисов да осигури 121-ия глас
65056
Кадиев: Ключово в момента е поведението на ГЕРБ, утре Борисов да осигури 121-ия глас
  • Кадиев: Ключово в момента е поведението на ГЕРБ, утре Борисов да осигури 121-ия глас

Бойко Борисов да дойде утре в парламента и даде 121-ия глас, нужен за кворума, ако е отговорен политик. За това призова в ефира на Дарик депутатът от левицата Георги Кадиев.

Според него поведението на „Атака", която не дойде днес на заседанието на Народното събрание, е безотговорно и безобразно, но по-важно било не да се договори връщането на националистите в парламента, а идването на ГЕРБ, защото само четирите партии можели да постигнат някакъв разумен компромис.
„Цялото ни желание да намалим цените на електроенергията за населението няма да се случи, ако до петък не приемем тези закони. В този смисъл поведението им наистина е безотговорно, безобразно и не трябва да бъде толерирано по никакъв начин. Но също такова е и поведението на ГЕРБ. Ключовото в момента е да бъдат върнати всички политически партии в парламента. Ние можем да спорим, може да се караме, може да си противоречим, но трябва да го правим там. Да има действащ парламент и действащо правителство. Аз не знам колко може да продължава това нещо. Не е възможно да имате нормален парламент и нормално правителство, ако всяка сутрин броите до 121", добави Кадиев.

Той отправи призив към ГЕРБ утре да забравят тези различия, които имат, и да се върнат в зала, за да приемат поне тези няколко закона.

„Днес едно от предложенията на парламентарна група беше да поискаме доверие до месец май догодина, т.е. да работи правителството и парламентът до месец май 2014 година и в деня на евроизборите да направим и избори за парламент. Ако това е цената на работещото правителство, аз съм готов да я платя. Тази идея не беше приета, така че в момента това не е официално предложение на групата по никакъв начин", подчерта червеният депутат.

"Ако Бойко Борисов е наистина този политик, за когото твърди, че е, нека утре да дойде и да даде 121-ия глас. Нямам намерение нито да моля някого, нито да се извинявам. Ние не сме някаква детска градина. Всеки да си помисли и от „Атака", и от ГЕРБ, и от ДПС, и от БСП отговорността, която имаме. Ключовото в момента е поведението на ГЕРБ. Не това дали ние ще се договорим с „Атака" утре да влязат, защото това не е достатъчно", категоричен бе Георги Кадиев.