Йовчев за вота: Не чух някой да обори твърденията, които направих
Йовчев за вота: Не чух някой да обори твърденията, които направих / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Министър Йовчев
70279
Министър Йовчев
  • Министър Йовчев

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че не е чул градивна критика по време на дебатите за третия вот на недоверие към кабинета на тема „Сигурност".

Според вътрешния министър бежанската вълна е поредното доказателство, че предишните управляващи не са се справили в сектора.

„Положихме изключително много усилия да променим организацията на работа и трябва да ви кажа, че продължаваме да полагаме много големи усилия, да натискаме, за да се приложи това, което е изградено като механизми, които трябва да се следват. Не чух някой да обори твърденията, които направих. Опитаха се да се оборят цифри ,които са проверими", коментира Йовчев.

Вътрешният министър добави, че е отворен за всякакъв конструктивен диалог: „Включително и за конструктивна критика, тя е полезна и би трябвало да я има. Има възможност и в комисиите, и в различни други формати да направим така по въпросите, които са важни за сигурността на страната да постигнем консенсус и да се върви в тази посока. Проблемът с кризата, породена от засиления миграционен натиск, е най-тежкото предизвикателство, пред което се е изправила страната ни през последните години. Ние показахме, че имаме визия за това как да се справим с този подход и имаме конкретни резултати".