Йовчев за случая с КТБ: Има данни за тежко криминално престъпление
Йовчев за случая с КТБ: Има данни за тежко криминално престъпление / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Йовчев за случая с КТБ: Има данни за тежко криминално престъпление
73739
Йовчев за случая с КТБ: Има данни за тежко криминално престъпление
  • Йовчев за случая с КТБ: Има данни за тежко криминално престъпление

Вицепремиерът Цветлин Йовчев коментира в кулоарите на парламента, че има данни за тежко криминално престъпление в случая с КТБ, но отказа да конкретизира дали то е извършено от Цветан Василев.

Йовчев допълни, че не разполага с информация дали Василев вече се издирва.

„Има данни за извършено тежко криминално престъпление и това престъпление се разследва. От кого е извършено - тепърва ще покаже разследването, но явно липсват пари. Оттук нататък отговор може да даде само наблюдаващият прокурор. Разследва се и това имах предвид преди известно време, когато казах, че ситуацията е коренно различна в тази банка в сравнение с другите банки, които в резултат на една криминална атака бяха поставени под заплаха", каза още вицепремиерът.

По думите му към момента няма данни, че в резултат на процесите в КТБ ще се появи по един или друг начин заплаха за националната сигурност и подобни твърдения са прекалено пресилени.

„Тъй като има образувано досъдебно производство информация може да бъде предоставена, единствено с разрешение на наблюдаващия прокурор. Всички данни за извършени престъпления ще бъдат разследвани - мога да ви уверя в това. Нищо няма да остане, без да бъдат предприети всички необходими действия", добави Йовчев.